Mrt

Çanakkale Geçilmez!! Çanakkale Zaferinin 107.yılında başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Mrt

Sürdürülebilir Gelecek için Kağıtları Dönüştürüyoruz! We transform papers for a Sustainable Future!

Mrt

Geri Dönüştür Hayat Bulsun e-Twinning Projemiz kapsamında öğrencilerimiz geri dönüştürülebilir malzemeleri kullanarak hayvan dostlarımız için yemlik ve mama kabı tasarladılar.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü  ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında İlçe genelindeki ilkokullar ararasında yapılan resim yarışmasında ilçe 1.olan öğrencimiz Bengisu TUNA düzenlenen törenle ödülünü Sayın Kaymakamımız Cevat ÇELİK'in elinden aldı. öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye'de saat 11:30'da eş zamanlı olarak yapılan Deprem Tatbikatına 109 öğrenci 7 personel ile katılım sağladık.

Şbt

28 Şubat Sivil Savunma günü etkinlikleri kapsamında yangın tatbikatımızı yaptık. Öğrencilerimiz "okulumuzda elektrik tesisatından çıkmış olan bir yangın durumu senoryosu" ile yangın anında neler yapmaları gerektiğini tecrübe ettiler.

Şbt

"Geri Dönüştür Hayat Bulsun" e-Twinning Projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz kendi dezenfektanlarını yaptılar.

Daha yaşanabilir bir dünya için atmıyoruz, dönüştürüyoruz.

Şbt

Sayın Kaymakamımız Cevat ÇELİK ve İlçe Jandarma Komutanımız Sayın Serkan SAYDAN okulumuzu ziyaret ettiler. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür eder, saygılar sunarız.

Şbt

Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Motosikletli Trafik Timi Komutanlığından Bülent ÜNAL ve ekibi tarafından öğrencilerimize trafik eğitimi verildi. Desteklerinden dolayı İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Serkan SAYDAN'a ve Motosikletli Trafik Timinden Bülent ÜNAL ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.

Şbt

Bana Bir Masal Anlat Baba/Tell Me A Story Dad adlı projemiz ile e-Twinning maceramız devam ediyor. Masallar kültürümüzün nesilden nesile aktarılmasında en önemli araçlardan biridir. Bu amaçla günümüz çocuklarının masalları bilmesi, öğrenmesi ve gelecek nesillere aktaracağı bir masalı olması istenmektedir. Proje ile öğrencilerimizin babalarından onların çocukluğunda dinlemiş olduğu bir masalı öğrenip sınıf ortamında arkadaşlarına anlatması beklenmektedir.Bbu vesileyle baba ile öğrenci arasındaki diyaloğun güçlenmesi, masalların nesilden nesile aktarımının devam ettirilmesi hedeflenmektedir.

Projemiz ile birlikte öğrencilerimizde;

Baba-çocuk arasındaki ilişkiyi geliştirmesi

Bilinçli internet kullanımı edinimini sağlamak ve ekran bağımlılığının azaltılması
Web-2 araçlarını tanıması3-
Masallara karşı olumlu tutum geliştirmesi
Okuma ve dinleme kültürünün gelişmesi
Hayal gücü ve kelime dağarcıklarının gelişmesi
Masal kültürünün gelecek nesillere aktarılması
Empati ve kendini ifade etme becerilerinin geliştirmesi beklenmektedir.

Geri Dönüştür, Hayat Bulsun e-Twinnin Projemiz kapsamında öğrencilerimiz atık materyalleri kullanarak sınıfları için Atık Pil kutusu tasarladılar.

"Geri Dönüştür, Hayat Bulsun" adlı e-Twinning projemizde "bilinçsiz tüketime dur demek için atmıyoruz, dönüştürüyoruz" sloganı ile öğrencilerimizin hayal güçlerini, yaratıcılıklarını ve el becerilerini kullanarak dünyamızı daha yaşanabilir hale getirebilmek için yapabileceklerin farkına varmalarını hedefledik. Sıfır Atık Projesinin hedeflerini destekleyen projemizi ile atık malzemeleri kullanarak okulumuzda ve evlerimizde kullanabileceğimiz eşyalar tasarlamayı planlıyoruz. Öğrencilerimize faydalı olması dileklerimizle.

Ara

2020-2021 eğitim-öğretim yılında Müdür Yardımcımız Serap ERDAĞ tarafından yürütülen "Yaşadığımız Bölgeyi Tanıyorum (Ege Bölgesi) ve Okulöncesi Öğretmenimiz Burcu ŞENTURAN tarafından yürütülen "Have Fun, Learn, Play" ve "Antentıon! My Contaıns Many Storıes" adlı projeleri Avrupa Destek Servisi tarafından kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir. Emeklerinden dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Haz

Yaşadığım Bölgeyi Tanıyorum isimli eTwinning projemizin 1. Tema İşbirlikli Ürünü ebook'u hazırlanmıştır. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Ebook'umuza ulaşmak için tıklayınız.

Mrt

Değerli velilerimiz okulumuzu sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirisiniz.

Tivitter: @ddereilkokulu35

Instagram : degirmendereilkokulu