İZMİR / MENDERES - Değirmendere İlkokulu

Kas

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.

Kas

Aramızdan ayrılışının 84.yılında Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyetimizin 99.yaşını çoşkuyla kutladık. Cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz.

Ekm

Avrupa Kodlama Haftası-Coda Week haftası kutlamaları okulumuz tüm öğrencilerinin katılımıyla 8-23 Ekim tarihleri arasında öğrencilerimizde dijital okuryazarlık ve kodlama farkındalığı oluşturmak için yapılan bir dizi etkinliklerle devam ediyor.

May

Menderes Değirmendere İlkokulu olarak okulumuz  4.sınıf öğrencileri ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen "Geleceğin Yazarları Projesine" katıldık. Öğrencilerimizin  proje kapsamında yazdıkları eserleri "Sözcükler Diyarı" adlı kitapta birleştirdik. Öğrencilerimizin ismini kendi koydukları kitabının imza töreni 26.05.2022 tarihinde okulumuz bahçesinde gerçekleştirildi. İmza törenine İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan SAYDAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Musa BİNA, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Ahmet Orhan ERÇELİK, Halk Eğitim Müdürü Edip ÖNGEN, ilçemiz okul müdürleri ve velilerimizin geniş katılımıyla gerçekleştirildi

Öğrencilerimiz ilerleyen günlerde kitaplarını imzalayarak köydeki Halk Kütüphanesine hediye edecek ve bir okuma etkinliği gerçekleştirecekler. Ayrıca Kütüphanesiz okul kalmasın projesi kapsamında civar köy okullarının kütüphanelerine de kitaplarını bağışlayacaklardır.

Proje kapsamında eserleri olan öğrencilerimizin tamamı aynı zamanda "Geri Dönüştür Hayat Bulsun" E-Twinning projesinde de yer almaktadır. Öğrencilerimiz imzalı kitaplarını farklı illerdeki proje ortağı arkadaşlarına göndermeyi planlamaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 02/06/2022 tarihinde İzmir Konak Meydanında gerçekleştirilecek olan imza törenine öğrencilerimiz de kitaplarıyla katılım sağlayacaktir.

İmza törenimizde anasınıfı öğrencilerimizin yılsonu sergisi ve çeşitli gösteriler düzenlenmiştir.

May

İzmir İl Jandarma Müdürlüğü Siber Mücadele Birimi tarafından Siberay Projesi kapsamında okulumuz 4.sınıf öğrencilerine  "Siber Farkındalık" eğitimi verilmiştir. Desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

May

Mayıs ayının ilk haftası (1-7 Mayıs) "Trafik ve İlk Yardım Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu yıl aynı zamanda Karayolu Trafik Güvenliği 2022-2023 Eylem Planı etkinlikleri çerçevesinde Değirmendere İlkokulu olarak trafikte görünürlüğümüzü artırmak, trafik kurallarını daha iyi kavramak amacıyla trafik uygulaması yaptık.

May

Öğrencilerimizin çevreye karşı duyarlı olmalarını, geri dönüşüm bilinçi kazanmış olmalarını önemsiyoruz. Geri Dönüştür Hayat Bulsun e-Twinning Projemizle okulumuzdaki tüm öğrencilerimize vermeye çalıştığımız geri dönüşüm bilincinin geri dönütlerini almaya başladık. Anasınıfı öğrencilerimiz atık malzemeleri kullanarak anneler günü hediyelerini hazırladılar. Emeklerinden dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Tüm annelerimizin günü kutlu olsun.

May

Geri Dönüştür Hayat bulsun Projemiz yaygınlaştırma kapsamında  İzmir eTwinning Ocak-Şubat Bülteninde Yayınlanmıştır. (Sayfa 217)

Bültene ulaşmak için tıklayınız

May

Öğrencilerimiz Geri Dönüştür Hayat Bulsun Projemizi değerlendiriyor.

May

Geri Dönüştür, Hayat Bulsun e-Twinning Projemizi başarı ile yürüten öğrencilerimizin katılım belgelerini verdik. Çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

Geri Dönüştür Hayat Bulsun Projesi kapsamında hazırlamış olduğumuz okul tanıtım videomuz.

Nis

Geri Döünüştür Hayat Bulsun projesi kapsamnında hazırlamış olduğumuz e-dergimize linki tklayarak ulaşabilirsiniz.

Nis

Geri Dönüştür Hayat Bulsun e-Twinning Projesi kapsamında öğrenclerimizin Mart ayı etkinliği olarak hazırlamış oldukları dezenfektanlar artık kullanıma hazır hale geldi. Covid-19 henüz hayatımızdan çıkmış değil. Bizler de öğrencilerimizin üretmiş oldukları dezenfektanımızı kullanıyor, tedbiri elden bırakmıyoruz. Emekleri için öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Geri Dönüştür Hayat Bulsun e-Twinning Projesi kapsamında öğrencilerimiz kütüphanemiz için atık malzmelerden kitap rafı tasarladılar. Emekleri için öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.