Etiket Sonuçları: eTwinning

May

Öğrencilerimizin çevreye karşı duyarlı olmalarını, geri dönüşüm bilinçi kazanmış olmalarını önemsiyoruz. Geri Dönüştür Hayat Bulsun e-Twinning Projemizle okulumuzdaki tüm öğrencilerimize vermeye çalıştığımız geri dönüşüm bilincinin geri dönütlerini almaya başladık. Anasınıfı öğrencilerimiz atık malzemeleri kullanarak anneler günü hediyelerini hazırladılar. Emeklerinden dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Tüm annelerimizin günü kutlu olsun.

May

Geri Dönüştür Hayat Bulsun Projesi kapsamında hazırlamış olduğumuz okul tanıtım videomuz.

Nis

Geri Dönüştür Hayat Bulsun e-Twinning Projesi kapsamında öğrenclerimizin Mart ayı etkinliği olarak hazırlamış oldukları dezenfektanlar artık kullanıma hazır hale geldi. Covid-19 henüz hayatımızdan çıkmış değil. Bizler de öğrencilerimizin üretmiş oldukları dezenfektanımızı kullanıyor, tedbiri elden bırakmıyoruz. Emekleri için öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Geri Dönüştür Hayat Bulsun e-Twinning Projesi kapsamında öğrencilerimiz kütüphanemiz için atık malzmelerden kitap rafı tasarladılar. Emekleri için öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Geri Dönüştür Hayat Bulsun e-Twinning projesi kapsamında proje ortağı tüm öğrencilerimiz Deniz Atıklar Ülkesinde adlı e-kitaplarını yazdılar.

Nis

GERİ DÖNÜŞTÜR, HAYAT BULSUN eTwinning Projesi tarafından düzenlenen "Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık" konulu eğitim Çevre Mühendisi Sayın Ece DUMAN tarafından verilmiştir. Desteklerinden dolayı Çevre Mühendisi Sayın Ece DUMAN'a, eğitime katılan veli ve proje ortağı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

"Geri Dönüştür, Hayat Bulsun" Projesi kapsamında proje sürecinde yapmış olduğumuz ürünleri okulumuzda açmış olduğumuz sergi ile tüm öğrencilere tanıttık. Sergimizi ziyaret eden öğrencilerimize atölye çalışması olarak atık rulolardan kuş yemliği ve geri dönüşüm kodlama çalışması yaptırıldı.

Nis

GERİ DÖNÜŞTÜR, HAYAT BULSUN eTwinning Projesi tarafından düzenlenen "Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık" konulu eğitim Çevre Mühendisi Sayın Ece DUMAN tarafından verilecektir. Tüm velilerimizi ve öğrencilerimizi bekliyoruz.

Tarihi: 21 Nisan 2022 Perşembe

Saati:13.30

Eğitim günü katılımcı velilerimiz ve öğrencilerimiz toplantıya giriş yaparken okul adını yazdıktan sonra adınızı ve soyadınızı yazarak giriş yapabilirler.  Toplantı girişi 13.20'te açılacaktır. Toplantı ID ve şifresi toplantı günü veli gruplarımızda paylaşılacaktır.

Mrt

Geri Dönüştür Hayat Bulsun e-Twinning projemizi yaygınlaştırılma çalışmaları kapsamında Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü tarafından Ataköy Ortaokulu bahçesinde yapılan Orman Haftası İlçe Programına katılarak tanıtım standımızı kurduk. Başta İlçe Jandarma Komutanı Sayın Serkan SAYDAN ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Sayın Menderes KOVANCI ve Sayın Mehmet ÖZTAŞ olmak üzere programa katılan okul müdürleri, misafirler ve Ataköy İlkokulu, Ataköy Ortaokulu, Çamönünü Naile Karadeniz İlkokulu/Ortaokulu ve Değirmendere Ortaokuu öğrenci-öğretmenlerine projemizi tanıtma fırsatı bulduk. Yaygınlaştırma standımızı ziyaret eden misafirlerimiz atık malzemelerden kuş yemliği yaptılar. Her atık çöp değildir. "Atmıyoruz, dönüştürüyoruz."

Mrt

Sürdürülebilir Gelecek için Kağıtları Dönüştürüyoruz! We transform papers for a Sustainable Future!

Mrt

Geri Dönüştür Hayat Bulsun e-Twinning Projemiz kapsamında öğrencilerimiz geri dönüştürülebilir malzemeleri kullanarak hayvan dostlarımız için yemlik ve mama kabı tasarladılar.

Şbt

Bana Bir Masal Anlat Baba/Tell Me A Story Dad adlı projemiz ile e-Twinning maceramız devam ediyor. Masallar kültürümüzün nesilden nesile aktarılmasında en önemli araçlardan biridir. Bu amaçla günümüz çocuklarının masalları bilmesi, öğrenmesi ve gelecek nesillere aktaracağı bir masalı olması istenmektedir. Proje ile öğrencilerimizin babalarından onların çocukluğunda dinlemiş olduğu bir masalı öğrenip sınıf ortamında arkadaşlarına anlatması beklenmektedir.Bbu vesileyle baba ile öğrenci arasındaki diyaloğun güçlenmesi, masalların nesilden nesile aktarımının devam ettirilmesi hedeflenmektedir.

Projemiz ile birlikte öğrencilerimizde;

Baba-çocuk arasındaki ilişkiyi geliştirmesi

Bilinçli internet kullanımı edinimini sağlamak ve ekran bağımlılığının azaltılması
Web-2 araçlarını tanıması3-
Masallara karşı olumlu tutum geliştirmesi
Okuma ve dinleme kültürünün gelişmesi
Hayal gücü ve kelime dağarcıklarının gelişmesi
Masal kültürünün gelecek nesillere aktarılması
Empati ve kendini ifade etme becerilerinin geliştirmesi beklenmektedir.

Geri Dönüştür, Hayat Bulsun e-Twinnin Projemiz kapsamında öğrencilerimiz atık materyalleri kullanarak sınıfları için Atık Pil kutusu tasarladılar.

"Geri Dönüştür, Hayat Bulsun" adlı e-Twinning projemizde "bilinçsiz tüketime dur demek için atmıyoruz, dönüştürüyoruz" sloganı ile öğrencilerimizin hayal güçlerini, yaratıcılıklarını ve el becerilerini kullanarak dünyamızı daha yaşanabilir hale getirebilmek için yapabileceklerin farkına varmalarını hedefledik. Sıfır Atık Projesinin hedeflerini destekleyen projemizi ile atık malzemeleri kullanarak okulumuzda ve evlerimizde kullanabileceğimiz eşyalar tasarlamayı planlıyoruz. Öğrencilerimize faydalı olması dileklerimizle.

Ara

2020-2021 eğitim-öğretim yılında Müdür Yardımcımız Serap ERDAĞ tarafından yürütülen "Yaşadığımız Bölgeyi Tanıyorum (Ege Bölgesi) ve Okulöncesi Öğretmenimiz Burcu ŞENTURAN tarafından yürütülen "Have Fun, Learn, Play" ve "Antentıon! My Contaıns Many Storıes" adlı projeleri Avrupa Destek Servisi tarafından kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir. Emeklerinden dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.