T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / MENDERES - Değirmendere İlkokulu

Açık Rıza Onayı

Okulumuzda eğitim-öğretim yürütülecek proje ve eğitim faaliyetlerine katılmaları için velilerimizin  "Açık Rıza Onay" belgelerini ıslak imzalı olarak sınıf öğretmeninlerine iletmeleri gerekmektedir.

1)    "Açık Rıza Onay Belgesini"  El Yazısıyla Doldurarak İmzalanacaktır.

2)    Açık Rıza Onay Belgesininde yer alan "Onay Veriyorum" ya da "Onay Vermiyorum"  alanlarından birisi mutlaka işaretlenecektir.

3)    Belgenin ıslak imzalı olarak sınıf öğretmenine verilecektir.

Açık Rıza Onay Belgesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

/meb_iys_dosyalar/35/16/727486/dosyalar/2021_01/14195630_AcYk_RYza_OnayY.pdf

Açık Rıza Onay belgesi ile ilgili bakanlığa ait açıklama aşağıda yer almaktadır.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Aydınlatma Metni

                Bu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 10 uncu maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır.

 Kurumumuzca, siz ve öğrencinize ait görsel ve işitsel kişisel veriler eğitim ve öğretim süreçleri kapsamında düzenlenen faaliyetlerin kamuoyu ile paylaşımı ve tanıtımı amacıyla 6698 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrası gereği ilgili kişinin "açık rızasının alınması" işleme şartına dayalı olarak otomatik veya otomatik olmayan yollarla işlenecektir.

Kurumumuzla paylaşılan kişisel veriler, sadece hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi veya ilgili mevzuatı gereği talep edilmesi halinde adli makamlar/ilgili kurum ve kuruluşlara aktarılabilecektir.

Söz konusu Kanunun "İlgili kişinin hakları"nı düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi "Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe" göre Milli Eğitim Bakanlığının Atatürk Bulvarı No:98 Bakanlıklar- Çankaya/ANKARA adresine yazılı olarak iletebilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.01.2021 - Güncelleme: 16.02.2023 16:26 - Görüntülenme: 369
  Beğen | 0  kişi beğendi